#WOT, deel 23: stekken

Van die kleine ontluikende stekkies onderaan een plant. Ik kick daarop. Vol verbazing over zo’n klein wonder wacht ik net zo lang af totdat het mijns inziens krachtig genoeg is om te planten in een eigen pot.

En dat laatste verbaast me zelf nog het meest. Ik, die vroeger dacht dat tomaten in blik groeiden, zo uit de fabriek vandaan. Ik, stadskind. Ik, die hopeloos verloren is voor dat soort kleinschalige mirakels.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Stekken: vorm van ongeslachtelijke voortplanting bij planten waarbij een stukje blad of stengel van een plant uitgroeit tot een nieuwe plant.

Groene vingers

Ik blijk toch echt groene vingers te hebben. Want as we speak zit ik buiten à la balconia te genieten van de pracht van mijn planten daar. Wacht, ik maak even een foto.

Tadaa.. En nee… het boeit niets dat ik hier zowat koutje vat, want onderwijl speur ik naar nieuw leven om ook weer te verplanten zodat ik nog veel meer leven in de brouwerij kan scheppen. Die eeuwige zoektocht naar nieuwe stekkies zal ik waarschijnlijk nooit opgeven.

En jij? Heb jij ook groene vingers? Houd je ook zo van het plantenleven en de gezelligheid die dat met zich meebrengt?

Ik lees het weer graag hieronder in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

5 gedachtes over “#WOT, deel 23: stekken

  1. Pingback: #WOT stekken, ideeënstekken - Met zonder beperking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s