#WOT, deel 12: materialistisch

Enthousiast rende ik de paskamer in, met mijn 3 nog te passen kledingstukken. En paste elk stuk aan, wat mijn volledige aandacht kreeg. Om ze daarna met een wat schalkse glimlach weer terug te hangen in het rek. Ja, die felle en kleurrijke modetrend van dit aankomende Lenteseizoen stond me wel aan, maar wat had ik daar nog genoeg van hangen in mijn eigen wat chaotische kledingkast. Ik besloot het niet aan te schaffen. En stapte met een blij gevoel de winkel uit. Poeh, ik had mijn drang soms impulsief uit te geven weer bedwongen. Was er zowaar een weinig trots op.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Materialistisch: 1) hechtend aan stoffelijk gewin, 2) materialist, 3) wie geld of bezit erg belangrijk vindt

Betekenis geplukt van https://www.encyclo.nl/begrip/materialistisch

Ons bin zuunig

Dat soort voorvalletjes gebeurt me wel vaker dezer dagen. Het is niet eens zo dat ik het geld niet heb, maar meer dat ik alle trends in mode nu wel eens voorbij heb zien komen. Om van die walgelijke 70-jarigen mode & trends maar niet te spreken. En als ik het goed beschouw mis ik eigenlijk alleen de schoudervullingen, de wijde broekspijpen en een simpele basiscollectie die elke vrouw geacht wordt te bezitten.

Voetprint

Sowieso ben ik me ook meer bewust van de voetprint die een mens nalaat. Ik ben er daarom ook wat bewuster mee bezig. Dat geldt met name ook voor de aanschaf van voedsel en drank, maar dus ook voor elektronica en de rest.

De reden dat we hier nog geen elektrische auto rijden, overigens, is dat wij veel vragen stellen over de hoeveelheid vervuiling die die accu’s achterlaten. Nu en in de toekomst.

Schrijf je mee?

Hoe materialistisch ben jij? Kun je er ook zo trots op zijn dat je je kooplust bedwingt? Denk je ook na over het milieu en die footprint je achterlaat?
Ik zie je antwoord in de reacties weer graag tegemoet.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

3 gedachtes over “#WOT, deel 12: materialistisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s